De Italiaanse variant: Gegrilde groenten en Gnocchi. Nog eenvoudiger en net zo smaakvol!
Om maar direct een totaal ander alternatief te geven waar ik zelf groot(!) fan van ben, de Italiaanse variant.
Ingrediënten (2 personen):
- 250 g voorgekookte Gnocchi.
Alternatief: Voorgekookte aardappeltjes - 1 blik kikkererwten (uitgelekt, afgespoeld)
- 1 van elk: courgette, paprika, aubergine en tomaatjes
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 tl Provençaalse kruiden, zout en peper
Wat meer pittigheid: voeg wat chilipoeder toe
Tip 1: serveren met wat tzatziki of, als je het lekker eenvoudig wilt houden, een goede schep Griekse yoghurt. Direct serveren, eventueel afmaken met wat verse peterselie of een schep (plantaardige) yoghurt/tzatziki voor frisheid.
Tip 2: Maak er een simpele tomaten- of komkommersalade bij met de meest voorkomende en traditionele Italiaanse dressing: olijfolie, balsamico, zout en peper. Hoeveelheden vergeten te vermelden? Nee hoor, dit bepaal je (net zoals in Italië) helemaal zelf!
Bereidingswijze:
Voorverwarmen: Verwarm de oven op 200 °C (hete lucht).
Groenten: Snij alle groenten in stukjes. Je kunt het in blokjes doen of in verschillende vormen. Het is ook niet erg als je ze wat groter snijdt! Dit is inclusief de uien en knoflook. Als je de uien wat scherp in smaak vindt, snijd ze dan kleiner en de knoflook is gewoon lekker met de knoflookpers.
Oliën: Doe alle groenten met de olijfolie en kruiden in een bak en mengen maar. Kan met een lepel, maar met de handen is leuker! Verspreid dit vervolgens over de ovenschaal of bakplaat.
Gnocchi: Doe nu de voorgesneden aardappelen of gnocchi in dezelfde bak en meng met de overige olijfolie en kruiden. Verspreid ze hierna ook over de ovenschaal of bakplaat en zorg ervoor dat ze er vooral op de groenten komen, zodat ze lekker knapperig worden geroosterd.
Oven: Zet alles in de oven en bak alles in een half uurtje gaar. Houd het een beetje in de gaten natuurlijk, want elke oven werkt weer anders.