Mega makkelijk, gezond en lekker: Bowl met quinoa, geroosterde kikkererwten en gegrilde groenten. Mega makkelijk, gezond en lekker

Bowl met quinoa, geroosterde kikkererwten en gegrilde groenten. Mega makkelijk, gezond en lekker maaltijdrecept

Veel mensen houden van een ‘perfecte’ maaltijd. Maar, wat is nu een perfecte maaltijd? Volgens mij is het iets dat lekker, gezond én makkelijk te maken is. Als het er dan ook nog eens mooi uitziet én vegetarisch is, dan heb je hem gevonden. Precies zo’n recept wordt gedeeld, een voedzame bowl die niet alleen goed vult, maar ook bomvol smaak zit. 

Het mooiste van dit gerecht is misschien wel dat je er eindeloos mee kunt variëren. Maak je het volgende week opnieuw met andere groenten en kruiden, dan zet je echt een compleet andere maaltijd op tafel. De tip is wel: houd je de eerste keer aan het gerecht en de volgende keer wordt het experimenteren geblazen!

Voedzaam, vol vezels en zo’n 25-30 g eiwit per portie (afhankelijk van de hoeveelheid quinoa, kikkererwten en feta). Goed, lees gauw verder wat te doen hieronder:

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 g quinoa (bevat complete plantaardige eiwitten)
    Alternatieven: couscous of bulgur. 
  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt, afgespoeld)
    Tip: leg de kikkererwten bovenop de rest zodat ze lekker krokant worden.
  • 1 courgette en 1 paprika, in blokjes
    Alternatieven: aubergine, champignons of rode uien
  • 100 g broccoli (roosjes)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, peper & zout
    Alternatieven: Ga op een Italiaanse tour, door Provencaalse kruiden te gebruiken of de Indiase met Garam Masala. 
  • 50 g feta (optioneel, voor extra eiwit, frisheid en smaak)
    Note: Niet bij elke combinatie aan groenten en kruiden even lekker…
  • Handje verse spinazie of rucola

Topping: tahin-citroendressing (2 el tahin, 1 el citroensap, 1 tl honing, wat water om te verdunnen)
Alternatieven: Of een simpele, yoghurt-muntsaus!

Bereiding:

  • Kook de quinoa volgens de verpakking.
  • Voorverwarm de oven op 200°C. 
  • Meng de kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder, komijn, zout en peper.
  • Snijd de groenten en meng met wat olijfolie, zout en peper. 
  • Verdeel de kikkererwten en groenten op de bakplaat, maar houd ze gescheiden. 
  • Rooster tot ze goudbruin en gaar zijn (25-30 minuten).
  • Doe de gekookte quinoa in een kom, schep er de geroosterde groenten en kikkererwten op.
  • Verkruimel de feta, spinazie en/of rucola erover. Maak af met de tahin-citroendressing.

Stem mee!

Aan welk goed doel gaat Zenspot doneren? De geselecteerde goede doelen dit half jaar zijn:

Bekijk resultaten

Aan het laden ... Aan het laden ...

Opbrengst goed doel

€ 0.00 opgehaald