Wat is Reiki nou eigenlijk?

Wat is Reiki nou eigenlijk?
Reiki is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord “Reiki” komt van de Japanse woorden “Rei” (universeel) en “Ki” (levensenergie). Reiki wordt vaak omschreven als “universele levensenergie” en draait om het idee dat er een levensenergie door ons heen stroomt. Als deze energie laag is, zijn we meer vatbaar voor ziekte en stress, en als deze hoog is, zijn we gezonder en gelukkiger.

Een mini stukje geschiedenis over Reiki
Reiki werd in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Mikao Usui, een Japans boeddhist. Na een periode van intensieve meditatie, gebed en vasten op de berg Kurama, kreeg Usui een spirituele openbaring die hem de kennis gaf om met levensenergie te werken en deze door te geven aan anderen. Hij ontwikkelde een systeem van handposities en symbolen om de energieoverdracht te vergemakkelijken.

Hoe werkt Reiki?
Reiki wordt meestal doorgegeven via de handen van de Reiki-meester naar de ontvanger. Een typische Reiki-sessie vindt plaats in een rustige omgeving waar de ontvanger ligt of zit in comfortabele kleding. De Reiki-meester plaatst zijn of haar handen zachtjes op of boven het lichaam van de ontvanger in een reeks handposities. Elke positie wordt enkele minuten aangehouden. Het doel is om de energiestroom te bevorderen en blokkades op te heffen, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt ondersteund. Vrijwel iedereen ervaart iets tijdens de behandeling. Dit kunnen tintelingen zijn, warmte of kou, en soms merk je pas iets een aantal dagen later. In enkele gevallen voelt of ervaart de ontvanger niets. Wist je dat sommige Reiki-meesters de energie ook op afstand kunnen geven? Zij hebben zich zo ver ontwikkeld dat dit mogelijk is! Al denk ik persoonlijk dat het fijner is om bij de persoon in de praktijk aanwezig te zijn.

Wat zijn de voordelen van Reiki?
Voor iedereen zal het effect of het voordeel weer anders zijn na een Reiki-behandeling, maar een aantal veelvoorkomende zijn:

  • Stressvermindering en ontspanning: Het bevordert een diepe staat van ontspanning en helpt om stress te verminderen.
  • Pijnverlichting: Veel mensen melden een vermindering van pijn na een Reiki-sessie.
  • Emotionele balans: Het kan helpen om emotionele blokkades op te heffen en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.
  • Versnelling van genezing: Het ondersteunt het lichaam bij het genezingsproces na ziekte of letsel.
  • Verbeterde slaap: Reiki kan helpen om een betere slaapkwaliteit te bereiken.

Veel van de bovengenoemde voordelen hangen met elkaar samen. Door Reiki-sessies kun je beter in je vel gaan zitten, waardoor klachten verdwijnen en je positieve effecten gaat ervaren.

Conclusie
Reiki is een alternatieve therapie die gericht is op het bevorderen van genezing door middel van energieoverdracht. Of je nu op zoek bent naar stressverlichting, pijnverlichting of emotionele balans, Reiki biedt een holistische benadering van welzijn. Zoals bij veel andere spirituele of alternatieve therapieën zal de Reiki-meester vaak zijn eigen draai geven aan de sessie of behandeling die wordt aangeboden. Het is daarom belangrijk dat er een prettige klik is met de persoon die je helpt. Een tip hierbij is om eerst contact te leggen. Misschien een tikkeltje ongemakkelijk, maar je zult merken dat elke praktijk dit zal begrijpen en voor jezelf beter uitpakt.

Stem mee!

Aan welk goed doel gaat Zenspot doneren? De geselecteerde goede doelen dit half jaar zijn:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Opbrengst goed doel

€ 0.00 opgehaald